Presentation

Från första gången jag hörde talas om alternativa behandlingsformer har jag fascinerats av det helhetstänkande de bygger på. Känns så sant….. Kroppen betraktas som en helhet och människan sätts i ett större sammanhang.

Personlighetstyp, känslor, tankar, relationer, vilken mat vi äter, ”själen”, klimat och den omgivning människan lever i mm påverkar varje enskild del och helheten. Sinnet och kroppen är inte åtskilda, de hänger ihop. Allt du gör fysiologiskt påverkar sinnet och allt du gör i sinnet påverkar kroppen. Om du tex blir arg så förändras andningen, muskler spänns, rösten förändras osv (sinnet påverkar kroppen ). Om du tar några djupa andetag när du känner ilska så kommer du märka att kroppen börjar slappna av och ilskan finns efter en stund inte kvar (kroppen påverkar sinnet). Även omgivningen påverkar (och påverkas av) varje enskild del och helheten. Allt hänger ihop……..

 Yin- och Yang symbolen är en fantastisk beskrivning av hur allt hänger ihop Två motsatskrafter som hela tiden samverkar: ljus och mörker, sorg och glädje, kvinna och man osv. De kan inte existera utan varandra, båda är lika viktiga. Prickarna i Yin och Yang-tecknet symboliserar att det i varje objekt finns något av det motsatta. I Yin finns alltid lite Yang och tvärtom. Ibland dominerar Yin och ibland dominerar Yang. Det är ett konstant flöde, där det ena tillståndet avlöser det andra. Yin och Yang har sitt ursprung i Taoismen. I Taoismen finns inte begreppet gott och ont. Krafterna är inte två olika fenomen utan två sidor av samma energi. Båda krafterna behövs för att universum och människan ska fungera. När det är balans och ett fritt flöde mellan Yin och Yang, uppstår harmoni i vår kropp, vår själ, vårt liv och i hela universum.

Syftet med behandlingarna att lösa upp blockeringar så att energierna kan flöda fritt i kroppen, då kan kroppen och sinnet självläka. När allt är i balans, kan människan leva i sin fulla potential utifrån sina egna personliga förutsättningar och samverka med sin omgivning i ett konstruktivt samspel som Yin- och Yang symbolen symboliserar.

yinyang

Jag har genom åren gått många utbildningar och kurser bl a:

  • Utb: Diplomerad Shiatsu Terapeut 2013 (510 tim utb), Shiatsu Akademien (www.shiatsu.se)
  • Diplomerad Öronakupunktör 2013 (150 tim utb), Shiatsu Akademien
  • Certifierad Qigong Instruktör 2014, Shiatsu Akademien
  • Kinesisk Akupressur Terapeut 2007, Nordiska Qigong Skolan & TCM Akademin
  • Tuina grundkurs 2005, Axelsons Gymnastiska Institut
  • Qigong utbildningar
  • Hälsovägledare, KY (80 p) 2007, Luleå Tekniska Universitet
  • Diplomerad massör, Fysisk aktivitet på recept (FaR) ,Hälsonyckeltestare,
  • Hälsoprofilbedömning, HPB

Sedan 2013 är jag kvalitetssäkrad av KRY (Kroppsterapeuternas Yrkesförbund), vilket bl a innebär att jag har genomfört en utbildning som är godkänd av KRY, och har en ansvarsförsäkring via KRY. www.kroppsterapeuterna.se

KRY driver frågan om BOT avdrag. ( Ett förslag som bygger på samma idé som ROT- och RUT- avdrag. Den som vill satsa på sin hälsa ska kunna få en 50%-ig reducering av priset genom BOT-avdrag.) För mer info se www.botavdrag.se